Champagne driedaagse Montagne de Reims

Een individueel arrangement in het mooiste dorpje van de regio, midden tussen de champagne wijngaarden en de bossen van een Parc Naturel Régional. Je overnacht bij wijnboeren in hun zeer charmante chambre d’hôte middenin het dorp met uitzicht over het dal van de Marne. Heerlijke tuin met zwembad! De datum kies je zelf. Liefst ruim tevoren, want de streek is erg geliefd en er zijn weinig hotels. De twee overnachtingen zijn voor je geboekt evenals de champagneproeverij bij de chambre d’hôte. Daarnaast is er een wijn-spijs lunch gereserveerd bij een champagnebar, bij mooi weer op het gezellige terrasje. Ook geef ik je allerlei tips voor wandelingen, proeverijen en restaurants.

ga je mee? 

OVERNACHTEN BIJ WIJNBOEREN

Epernay en Montagne de Reims

Wist jij dat de Champagne zo mooi was? Je moet wel de juiste plekken weten te vinden! Die heb ik gevonden tussen Reims en Epernay, op de Montagne de Reims. Champagne is een exclusieve, feestelijke wijn. Daar ga jij minstens drie dagen van genieten en over leren. 
De twee overnachtingen zijn voor je geboekt evenals de champagneproeverij bij de B&B. Daarnaast is er een wijn-spijs lunch gereserveerd bij een champagnebar, bij mooi weer op het gezellige terrasje. Je ontvangt van mij een map met allerlei tips voor wandelingen, proeverijen en restaurants.

Dag 2

Twee dingen raad ik je aan. Als eerste zou ik de abdij uit het jaar 650 bekijken met het graf van Dom Pérignon, een must voor elke wijnliefhebber. En een goed idee is om naar het Office de Tourisme te gaan (schuin tegenover je B&B) en daar de uitgezette wandelingen in de buurt te kopen voor € 1,50.  De rest van de ochtend kun je bijvoorbeeld een korte wandeling maken rond het dorp.
Lunchen doe je vandaag bij de gezellige champagnebar Au 36 (rue Dom Pérignon, in het seizoen dagelijks open voor lunch) met zijn knusse terrasje onder de met druivenranken overladen pergola. De dégustation de 3 flûtes is voor je gereserveerd. Je proeft een pinot noir, een pinot meunier en een chardonnay. Goed voor je wijnkennis! Je kunt er heerlijke tapas bij bestellen.
Hierna kun je een van de mooie wandelingen in de omgeving maken, bijvoorbeeld die naar Champillon.
Voor het diner zie dag 1.

Dag 3

In Epernay kun je over de Avenue de Champagne rijden met zijn chique champagnehuizen. Let op Champagne de Castellane met zijn bijzondere bakstenen toren. Wandel- en site-seeing tip:
rijd in een half uurtje naar Rilly-la-Montagne (met lekkere boulangerie voor picknick-inkopen!), parkeer in het rustige dorp. Va daaruit heb ik een mooie wandeling voor je naar de Moulin-à-Vent (niet te bezoeken) die eigendom is van champagnehuis Mumm. Een half uur verderop is de Phare de Verzenay, een vuurtoren midden tussen de wijngaarden. Hier is het Musée de la Vigne gevestigd, leuk om te bezoeken. Je kunt de toren beklimmen. Lunchtips geef ik je door.
Je bent hier vlakbij het bekende bos Les Faux de Verzy (gratis), met zijn bizarre, kromme bomen. In dit bos zijn mooie picknickplekken aangelegd.
Hierna is het arrangement afgelopen en vertrek je – hopelijk vele flessen rijker – naar huis of naar je volgende reisdoel.