Wijnexcursie Hof van Twente

Wandelen van wijngaard naar wijngaard

Een echte wijnwandeling! We verzamelen bij station Delden. Ca 3 uur gemakkelijk lopen met twee pauzes in wijngaarden. Daar komen wijnboeren Roelof en Ilse Visscher heen met eten, drinken en verhalen over het werk in de wijngaard en het runnen van een wijnbedrijf: Wijngaard Hof van Twente. Via het Twentekanaal, door bos en akkerland, langs wijngaarden en de schilderachtige Hagmolenbeek bereiken we de proefruimte, waar een uitstekende wijnproeverij wacht, omlijst door een Twents streekbuffet. We krijgen een interessante rondleiding door de wijnmakerij. Een taxibusje brengt ons terug naar station Delden. 

Wijngaard bezoeken Nederland Vinaventura
Wijngaard bezoeken Twente

Wijngoed Hof van Twente

Hof van Twente bestaat uit een wijnmakerij, een romantische wijnkelder, een proefruimte en drie verspreid liggende wijngaarden van totaal 5,5 ha. In 2000 werden de eerste stokken aangeplant. Het hoort tot de grotere wijngaarden van Nederland. 
Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden Ilse en Roelof belangrijk. Op het bedrijf werken mensen met een ondersteuningsvraag. De wijngaard, waar nieuwe, meeldauwtolerante druivenrassen staan, wordt biologische bewerkt. Hun rode wijnen, die op houten vaten rijpt, en de rosé zijn gemaakt van regent, pinotin en cabertin. De witte van johanniter, de riesèl en de solaris. 

Lees meer over Wijngaard Hof van Twente op www.twentewijn.nl

ga je mee? 

ERVAAR TWENTEWIJN