Wijnexcursie Hof van Twente

Wandelen van wijngaard naar wijngaard

Een echte wijnwandeling! We verzamelen bij Hotel Brasserie de Zwaan, vijf minuten lopen van station Delden. Ca drie uur gemakkelijk lopen met pauzes in wijngaarden. De route steekt het Twentekanaal over, loopt door bos, akkerland en wijngaarden. Wijngaard ‘t Nieuwland, die we na een uurtje bereiken, is de perfecte plaats voor koffiepauze, met krentenwegge. Verder gaat het door het Twentse land, met als besluit de schilderachtige Hagmolenbeek. Aan de beek ligt wijngaard de Sueterie, met voor ons een smakelijke verrassing. Over de beek bereiken we de proefruimte, waar Ilse  en Roelof Visscher ons opwachten voor een uitstekende wijnproeverij, omlijst door een Twents streekbuffet. Een rondleiding door de mooie wijnmakerij volgt. Roelof maakt ook de wijn voor vele andere (kleine) wijnboeren. Overal zie je vaten in verschillende soorten en maten staan met de namen van de eigenaars erop. In de oogsttijd zie je deze vaten allemaal staan gisten en pruttelen.
Een taxibusje brengt ons terug naar station Delden. 

Wijngaard bezoeken Nederland Vinaventura
Wijngaard bezoeken Twente

Een mooi bedrijf

Hof van Twente bestaat uit een wijnmakerij, een romantische wijnkelder, een proefruimte en drie verspreid liggende wijngaarden van totaal 6,5 ha. In 2000 werden de eerste stokken aangeplant door Roelof en Ilse Visscher. Sinds 2020 werkt hun zoon Mart op het bedrijf mee. 
Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden Ilse en Roelof belangrijk. Op het bedrijf werken mensen met een ondersteuningsvraag. De wijngaard, waar nieuwe, meeldauwtolerante druivenrassen staan, wordt biologische bewerkt. Hun rode wijnen, die op houten vaten rijpt, en de rosé zijn gemaakt van regent, pinotin en cabertin. De witte van johanniter, de riesèl en de solaris. Jaarlijks winnen zij vele medailles bij de Wijnkeuring der Lage Landen.

Lees meer over Wijngaard Hof van Twente op www.twentewijn.nl

ga je mee? 

ERVAAR TWENTEWIJN