Wijnreizen

Voor wijnreizen ben je bij mij aan het juiste adres. Ik zorg dat je optimaal geniet, maximaal ontzorgd wordt, bijzondere ervaringen opdoet en ook nog wat over wijn leert. De groepen bestaan uit 8 tot 14 deelnemers. Er zijn twee reisleiders, wat veel flexibiliteit biedt, bijvoorbeeld om wandelingen in te korten / te verlengen. De reizen zijn ongeveer een week. Je bent uiteraard vrij om er zelf dagen aan vast te plakken.

Tip: sommige reizen staan niet in de agenda maar zijn wel te boeken voor je eigen groep. Kijk hier:

wijnreis sardinie

Wijn-spijsreis op Sardinië

Houd je van authentieke streekgerechten, natuur, contact met de bevolking, rust, ruimte en zonsondergangen boven zee? Vind je het leuk om onbekende, zeer goede wijnen te ontdekken? Ga dan mee met de wijnspijsreis Sardinië! Ook heel goed om te ontstressen, want Sardinië is een van de blue zones. Relaxen en bijkomen.

Wijnreis Pfalz

5-daagse wijnreis vanuit een heerlijk, hooggelegen wijngoed tussen de wijngaarden en bossen. Je rijdt het met de auto in 4.30 uur aan vanuit Utrecht. Ook per trein is het maar 5 uur. Het wijngebied Pfalz ligt tussen de Rijn en het Haardtgebergte; tussen Rheingau en de Elzas. In dit langgerekte gebied rijgen de wijndorpen - met schilderachtige vakwerkhuizen - zich aaneen tot een 85 km lang snoer: de Deutsche Weinstrasse.

wijnreis luxe

Mediterraan Slovenië

Wijn en gastronomie in het westen van Slovenië! Opkomend wijnland, land van ‘orange wines’ en rijke culinaire tradities. De natuur en de wijngaarden zijn zo mooi, je waant je in Toscane of Piemonte. We bezoeken zeven wijnboeren die allemaal natural wines maken. De mediterrane kust heeft alle ingrediënten voor een Vinaventura wijnreis.

Culinaire wijnreis Provence

Een echte wijnvakantie bij een top-chambre d’hôte! Een week lang verblijven in het mooiste wijngebied van Frankrijk: de zuidelijke Rhône. Bezoek aan bio-wijnboeren, bezoek aan de markt van Vaison-la-Romaine, wijn-spijs proeverijen, wandelen naar wijndorp Gigondas, wandelen naar wijndorp Roaix, etcétéra!

Wijnreis Alto Adige

7-daagse reis vanuit een heerlijk hotel in Caldaro / Kaltern, een van de mooiste wijndorpen van Alto Adige. Een wijngebied van overweldigende schoonheid, de overgang van Alpien naar Mediterraan met ‘best of both sides’. Tip: neem de slaaptrein naar Bolzano. (de gekochte wijnen neem ik voor je mee terug).

Overige wijnreizen

Naast de groepsreizen heb ik ook wijnreizen die je kunt doen met jouw eigen groep. Denk aan een vriendengroep, een reunie, een wijngilde… In overleg plannen we de datum en verzorg ik een topweek voor jullie. 

Wijnreis Zuid Afrika

Wijnreis langs bijzondere, biologisch-dynamische wijnboeren, die in Zuid-Afrika echt een verschil proberen te maken. Zowel met hun wijn, als door hun manier van werken en leven. Vanuit Stellenbosch, Wellington en Kaapstad gaan we wijnproeven bij deze fantastische mensen, maken we wandelingen en eenmaal een “wijnfietstocht”.

wijnreis portugal

Wijnreis Portugal

Tijdens de wijnreis Portugal bezoeken we twee wijngebieden nabij Lissabon: Alentejo, dé up-coming Portugese wijnregio, en Colares, curieus mini wijngebied aan de rotskust, met zijn schilderachtige wijngaarden en honderdjarige wijnstokken in het zand. We bezoeken Bart de Vetten, met zijn wijngaard in Arraiolos. De mooiste overnachting is het droomhotel bij Sintra.