Wijn-spijsreis op
Italiës mooiste eiland

Houd je van authentieke streekgerechten, natuur, contact met de plaatselijke bevolking, rust en ruimte en zonsondergangen boven zee? Vind je het leuk om onbekende, maar zeer goede wijnen te leren kennen? Dan moet je mee met de wijn spijsreis Sardinië! Ook heel goed om te ontstressen, want Sardijnen kennen geen haast en leven in het hier en nu.

Deze reis laat Sardinië in al zijn authenticiteit zien. Je ervaart de schoonheid en de puurheid van het eiland met alle zintuigen! Door wandelingen, fietstochtjes en door proeverijen van inheemse druivensoorten zoals de carignano del Sulcis, de nuragus en de cagnulari. Geniet van de geheel eigen keuken met zijn Arabische invloeden tijdens een eenvoudige lunch of juist een uitstekend diner.

ga je mee? 

BLAUWE ZEE + LUNCHEN MET SCHAAPHERDERS

Een 8-daags smaakavontuur

Deze reis laat Sardinië in al zijn authenticiteit zien. Je ervaart de schoonheid en de puurheid van het eiland met alle zintuigen! Door wandelingen, fietstochtjes en door proeverijen van inheemse druivensoorten zoals de carignano del Sulcis, de nuragus en de cagnulari. Geniet van de geheel eigen keuken met zijn Arabische invloeden tijdens een eenvoudige lunch of juist een uitstekend diner. Het contact met de vriendelijke Sardijnse bevolking neemt steeds een speciale plek in.

Wandelreis Sardinie
Wijngaard bezoeken Sardinie

Zonsondergangen boven zee

Op het programma staat dagelijks een wijnproeverij. Een ervan is bij de voortreffelijke Cantina di Santadi, waar de fabuleuze wijnmaker Giacomo Tachis jarenlang de wijnen maakte. Tachis stond aan de wieg van de wereldberoemde ‘supertuscans’: de Sassicaia en de Tignanello wijnen uit Toscane. Daarnaast bezoeken we de eveneens aan de weg timmerende cantina van Sardus Pater en ook die van Calasetta, met zijn 150 jaar oude carignano wijnstokken en zijn monumentale oude ‘wijntorens’.

Sardinië: prachtige bewoners en natuur

Tijdens deze reis is ook tijd voor wat cultuur. Zo bezoeken we het verlaten stadje Tratalias, staat er een bezoek aan de historische steden Sant’Antioco en Cagliari op het programma en bekijken we een nuraghe. De (pré-) historie ligt op Sardinië sowieso voor het oprapen.
Zon, heuvels vol kruiden, baaitjes en zandstranden. De azuurblauwe zee. Rust, nauwelijks toeristen. Het eilandgevoel, de mediterranee. Gastvrijheid.
Maak op een niet-toeristische manierkennis met de Sardijnen en hun manier van leven.

wijnboeren sardinie

Wat zeggen deelnemers?

“Wat was het een heerlijke week, overgoten met heel veel zon en een temperatuur van 22-28 graden! Van 17-23 oktober 2013 maakte ik met Els en 6 anderen een wijnreis naar Sardinië. We sliepen eerst twee nachten in een heel gezellige agriturismo in Tratalias. Goede kamers en lekker eten. Els zorgde voor de bijpassende wijnen. Ze liet ons kennis maken met alle inheemse rassen van dit mooie eiland, zoals vermentino, carinena, monica en cannonnau. Het bezoek aan de beroemde Cantina di Santadi was een geweldig begin van deze reis! Zouden we het nog beter krijgen? We hebben er ook heerlijk gewandeld.
We gingen naar het eiland San Pietro waar we via kleine paden bij de Cantina U Tabarca belandden om wijn te proeven en te picknicken…….Een hele belevenis, want wij waren de eerste groep die hier een bezoek bracht. Tijdens het slotdiner ontdekten we dat er weinig wijnen van Sardinië waren die we níet geproefd hadden! De teller stond op ongeveer vijftig! Sardinië is een prachtig, ruig eiland met boeiende wijnen! Ik ga er zéker nóg eens naar toe!”

Iteke van der Vlugt, deelneemster Sardinië Wijnreis Oktober 2013