Wie is Els Groot?

Ik hou van wijn, lekker eten, buiten zijn, wandelen, natuur en mensen. Ik val voor kleinschaligheid en authenticiteit; voor eenvoud maar ook voor exclusiviteit. Met het alledaagse heb ik wat minder op.  

Het allerleukste vind ik om mensen te laten meegenieten van de ontdekkingen die ik heb gedaan. Ik vind het elke keer weer een feestje om mijn ervaring en kennis met anderen te delen.

In 1999 werd ik vinoloog en begon ik met mijn eerste wijnreis. Vanaf die tijd organiseer ik wijnwandelreizen in Mediterrane gebieden. Altijd ben ik op zoek naar de mooiste en meest bijzondere adresjes. Ik heb honderden wijnboeren bezocht voor mijn reizen. Meestal kleine familiebedrijven met hun eigen visie op het maken van de beste wijnen. Ik ken de wijnboeren, hun wijngaarden, hun manier van werken en hun wijnen uitstekend. Sommigen ken ik al vanaf 1998. 

In 2019 heb ik mijn bedrijf Els Groot Wijnworkshops omgedoopt tot Vinaventura. Met Vinaventura wil ik mooie momenten creëren voor voor actievelingen – die ook van culinair ontdekken houden!

wijnboeren sardinie

Wat maakt mijn activiteiten bijzonder?

Mijn deelnemers zeggen dat zij het prettige gevoel hebben niet als toerist op reis te zijn, maar kennis te maken met mijn vrienden. Zij waarderen het dat zij een wijnstreek van binnen uit leren kennen, met de mensen die er werken en wonen. Tijdens mijn reizen neem ik je mee naar een klein gebied. Maar dat gebied leer je wel goed kennen!
Liever bezoek ik niet de hotemetoten maar juist de ‘gewone’ mensen. En als je ze beter leert kennen, blijken deze mensen ook niet zo gewoon, maar stuk voor stuk bijzonder. Door hun visie, hun missie, hun koppigheid of doorzettingsvermogen. Maar vooral door hun eenvoud, gastvrijheid en vriendelijkheid.

Mijn missie en visie

Mijn passie is mensen blij maken: hen een mooie avond, dag of week te laten beleven rondom avontuur en wijn. De wereld heeft veel geuren en kleuren – daar neem ik je graag in mee. Genieten met al je zintuigen.

Het opbouwen van goede relaties is belangrijk voor mij. Duurzaamheid heb ik hoog in het vaandel. De wijnboeren waar ik je mee naartoe neem, zijn bij voorkeur biologisch of biodynamisch. Zij zorgen goed voor hun stukje van de aarde. Voor hun wijnstokken en overige land, hun dieren. En voor hun personeel. 

wijnreis portugal
wijnreis sardinie italie

Biologisch-Dynamische Wijnen

Het liefst bezoek ik wijnboeren die hun land met liefde bewerken en die een sterk MVO beleid hebben. Ik heb door duurzaamheidsadviseur Petra Schoof van Rewire een gedragscode laten opstellen voor mijn bedrijf. Lees die hier

Ethische Gedragscode Wijnreizen

Code of Conduct gebaseerd op de standaarden van de International Labour Organization (ILO), betreffende de onderdelen van de Rank a Brand-lijst.

Duurzaam Reizen

Reizen heeft een aanzienlijke footprint op het milieu. Ik wil daar als reisorganisator bewust mee omgaan.

Wijnarrangementen dichtbij huis hebben steeds meer mijn voorkeur. Ik let op de bereikbaarheid met OV en faciliteer graag carpooling binnen mijn groepen deelnemers. Vaak genoeg rijden mensen met mij mee naar een wijnreis of excursie, hartstikke gezellig! 

wijnexcursies nederland