Vinaventura Wijn-arrangementen voor jouw groep!

Wat is er leuker dan met je eigen groep een wijnactiviteit te ondernemen? De ervaring leert dat het erg gezellig is en een grote verbinding oplevert. Want samen om een tafel zitten om goede wijnen te proeven of te genieten van een lunch of diner, brengt mensen in de juiste sfeer voor een goed gesprek of een nadere kennismaking. Ongedwongen samen wandelen, nu eens naast de een, dan naast de ander, het gaat spontaan en vanzelf. Heerlijk relaxed! Na afloop blijk je ook nog eens heel wat over wijn geleerd te hebben, spelenderwijs.  

bedrijfsuitje wijnexcursie

Voor welke groepen zijn deze wijn activiteiten bedoeld?

Teams, personeelsverenigingen, vriendenclubs, vriendinnenclubs, wijnclubs, eetclubs, wandelclubs. Je kunt gewoon je eigen groep bij elkaar zoeken, als je maar met meer dan zes personen bent. De voorwaarden: de mensen moeten wel houden van lekker eten, van een lekker glas wijn en van een wandeling in de natuur. De bourgondiër die graag buiten komt.

Week of weekend

Ik organiseer graag een wijnweekend of wijnweek voor jouw groep. Ik kan deze als vinoloog begeleiden, maar je kunt ook kiezen om zelf op stap te gaan. Alles is voor je georganiseerd: de wijnproeverijen, het bezoek aan de wijnboeren, de restaurants en de overnachtingen. Alle reizen en excursies die ik in mijn reguliere programma heb, zijn ook beschikbaar als maatreis voor jouw groep. Sterker nog: sommige reizen die ik dit jaar niet in mijn programma heb, zijn wél beschikbaar als maatreis, zoals Portugal.

Lang weekend (3-4 dagen)

Week (5-8 dagen)

  • Frankrijk
  • Italië
  • Portugal
  • Slovenië

Prijs in overleg. Bel of mail mij! Ik heb een groot aanbod aan kant-en-klaar reizen die wellicht perfect aansluiten op jouw behoefte en het budget.

bedrijfsuitje wijn
Wijngaard bezoeken Nederland

Dag excursie

Een zeer veelzijdige dag uit.

Geniet van de heerlijke combinatie van de hele dag buiten zijn, wandelen door mooie gebieden, een lekkere lunch, kennismaking met een gepassioneerde wijnboer en tot slot een wijnproeverij. Verrassend hoe leuk dit is, hoe goed de wijnen zijn en hoe gemakkelijk er een gesprek ontstaat tijdens wandelen en tafelen.

In Zuid-Limburg maakt men sinds 1970 wijn van klassieke druivenrassen. Maar met de opkomst van “cool climate” druivenrassen is ook in de rest van ons land wijnbouw mogelijk. Wijnmakers hebben ruime ervaring. Er zijn zo’n 150 Nederlandse wijnbedrijven.

Kom nieuwe wijngebieden ontdekken vlakbij huis!

Dagexcursie afhankelijk welke excursie. Van € 80 – € 150 (van 8-20 p.)

Wijnproeverij

Een wijnproeverij met jouw team, personeelsvereniging, vriendenclub, kookclub enz.. Op jouw eigen locatie: thuis, kantoor, een restaurant. Of je laat mij een locatie kiezen. De sfeer is informeel en gezellig en je leert hoe je meer kunt genieten van je wijn! Datum, begin- en eindtijd worden in overleg vastgesteld. 

Wijnproeverij: meer genieten van je glaasje!

Je proeft 5-8 wijnen die ik jaarlijks meeneem bij “mijn” wijnboeren bij wie ik al jaren kom. Zij maken heerlijke, gezonde, zuivere wijnen waarvan je geen hoofdpijn krijgt want ik kom bij voorkeur bij biologisch werkende boeren. Een proeverij zou er zo uit kunnen zien:

  • Champagne
  • Fris wit
  • Vol wit
  • Elegant rood
  • Krachtig rood
  • Zoet

Vanaf € 25 p.p. (vanaf 10 p.)

Wijnproeverij Portugal

Geurworkshop

Een geurworkshop is een leuke, ontspannen kennismaking met het fenomeen geur. Na een beknopte introductie in de wereld van de geur en uitleg over onze waarneming van geuren, volgt een “geursessie” waarbij ik gebruik maak van flesjes met essences van – veelal natuurlijke – geuren. Dan blijkt hoe slecht ontwikkeld ons reukorgaan eigenlijk is; het is niet gemakkelijk om een geur te kunnen thuisbrengen en benoemen. Geuren kunnen je terugbrengen naar je kindertijd en sterke herinneringen naar boven halen. Hoe komt dat? Dat leert en ervaart u tijdens deze workshop. 

Lees hier het blog ‘Wat is er zo leuk aan een geurworkshop?’

Workshop “Geur” : € 17,50 p.p. (vanaf 10 p.)

ga je mee? 

ORIGINELE WIJNACTIVITEIT VOOR JOUW GROEP

Voorbeeld van een arrangement: dagexcursie Zuid-Limburg / Maastricht

De excursie start om 11.00 uur met een bezoek aan Nederlands oudste wijnbedrijf de Apostelhoeve, hoog boven het Jekerdal met uitzicht op Maastricht. Hier is een uitgebreide rondleiding door wijngaard en kelders. Je proeft drie van hun uitstekende wijnen.
Wijnwandeling door het Jekerdal, over de Sint Pietersberg en door het Belgische dorp Kanne.
De dag wordt afgesloten met een overheerlijke late lunch bij het gerenommeerde restaurant Château Neercanne.

Wijngaard bezoeken Nederland