De kleine pareltjes van
de wijngebieden

8-daagse wijntocht per minibus vanuit twee guesthouses en een boerderij, op unieke plekken.
Een fantastisch programma opgebouwd rond bijzondere biologische en biologisch-dynamische wijnboeren, die in Zuid-Afrika echt een verschil proberen te maken. Zowel met hun wijn, als door hun manier van werken en leven. Vanuit Stellenbosch, Wellington en Kaapstad bezoek je deze wijnboeren en maak je wandelingen door de prachtige Zuid-Afrikaanse natuur. Voor het vervoer huur ik een 10- persoons busje en mijn collega, local en wijnkenner Nicolaas, zet zijn landrover in.

Deze wijnreis organiseerde ik de afgelopen jaren. Drie keer ging ik met een groep wijnliefhebbers en avonturiers naar dit prachtige land. De komende jaren organiseer ik deze reis alleen op verzoek voor jouw eigen groep. Dat betekent dat je een geheel verzorgde reis kunt doen, op een datum die jou uitkomt. Kijk onderstaand filmpje voor een sfeer-impressie van de Vinaventura Wijnreis in Zuid-Afrika. Neem contact op als je meer wilt weten!

Biologisch-dynamische Wijngaard

Dit is absoluut geen standaard Zuid-Afrika wijnreis. Al ga je gegarandeerd topwijnen proeven, je bezoekt geen wereldberoemde wijnhuizen. Hoogtepunten zijn juist de bezoeken aan drie kleine en bijzondere wijnbedrijven: Lazanou, Reyneke en Upland, met zeer gepassioneerde eigenaars die biologisch (-dynamisch) werken. Daarbij zetten ze zich voor 100% in voor hun medewerkers en zijn ze zeker fairtrade, al hebben ze dit label niet. De wijnen kun je gelijk na de proeverij bestellen: Wijn vd Natuur bezorgt ze bij je thuis.

kaapstad wijnexcursie

Struisvogels in je voortuin

De overnachtingsadressen zijn heel verschillend. In Stellenbosch een mooie kleine villa in Toscaanse stijl vlakbij het centrum, mèt dakterras en met een fantastisch ontbijt. Nabij Wellington overnachten we op een wijnboerderij uit 1790, Cape Dutch style, in het groen, met een wandelpad naar het eigen meertje. Het heeft een wijnmakerij bij de eigenaar stookt zijn eigen brandy. Antieke keuken, zwembadje. Er lopen lama’s in de wei en een struisvogel.
In Kaapstad logeren we tegenover de groentetuinen van de historische Oranjezicht city farm (waanzinnig uitzicht!) in een statige witte villa met grote kamers en een zwembad. Aan de overkant is ook een deli met terras (heerlijke cappuccino, koele biertjes . . .).

Bekijk hier het grappige filmpje van wijngoed Avondale en zie hoe zij eenden inzetten in hun wijngaarden.

ga je mee? 

ONTMOET DE SURFING WINEMAKERS

Wat zeggen deelnemers?

“Pareltjes waren het zeker, de bezoeken aan de wijnmakers. Ik denk met weemoed terug aan de Full Moon wijnproeverij bij wijnboer Lazanou. Toen we links de Zuid-Afrikaanse zonsondergang zagen en rechts de volle maan op zagen komen. Het was onvergetelijk!.”

Deelneemster Zuid-Afrika Wijnreis 2018

bedrijfsuitje wijnexcursie

Download hier het programma van de geheel verzorgde wijnreis in Zuid-Afrika.