Gastronomische Wijnreis Barolo

Mijn meest decadente en gastronomische wijnreis. Je slaapt op drie top-adressen. Een fijne agriturismo nabij Barolo (met tuin en zwembad). Bij helder weer heb je een panoramisch uitzicht tot aan de besneeuwde Alpentoppen. Als tweede het historische wijngoed Fontanafredda, in een romantisch park met eeuwenoude bomen. De luxe kamers bieden schitterend uitzicht over de cru wijngaarden. Hier proef je oude barolo’s, waarvan twee single vineyards. Sterrenrestaurant Guido is hier gevestigd. Tot slot het fabuleuze Villa Tiboldi, een schitterend biologisch wijngoed in het Roerogebied, omgeven door zijn  wijngaarden, heerlijk rustig in het groen. 
Uitstekend restaurant, panoramazwembad, verrukkelijk terras: hier voel je je koning (-in)!


ga je mee? 

KASTELEN EN EXCLUSIEVE WIJN

Barolo: mijn meest exclusieve en gastronomische wijnreis

Het Barologebied is herfstige bossen, zon boven nevels die in de dalen hangen, stoere kastelen op de heuveltoppen. Hier en daar een dorp, hier en daar een wijnbedrijf. Patchwork van kleurige wijngaarden, vierkantjes met rijen in verschillende richtingen aangeplant. Op de achtergrond immer de besneeuwde Alpentoppen. Glamour naast eenvoud; exclusieve topwijnen naast moscato d’Asti.
Piemonte is voor mij ook: verschrikkelijk aardige mensen die je gastvrij zullen ontvangen.

Barolo wijnreis
wijnreis barolo italie

Eten op toplocaties

Drie nachten slaap je in een mooie agriturismo nabij Barolo, tussen de hazelaars. Met heerlijk zwembad en fijne tuin met ligbedden en zitjes. Op de achtergrond de besneeuwde Alpen.
Je verblijft een nacht op wijngoed Fontanafredda, gelegen in een park met eeuwenoude bomen. Uitzonderlijk samengaan van historie met een bruisend, modern bedrijf. De luxe gastenkamers bieden schitterend uitzicht over de cru wijngaarden. Sterrenrestaurant Guido is er gevestigd.
Tot slot Villa Tiboldi, paradijselijk wijngoed op een heuvel in het Roerogebied. Imposant gelegen tussen wijngaarden, rustig in het groen. Prachtig panoramazwembad, verrukkelijk terras: hier voel je je koning of koningin!

Ook eten doen we vaak letterlijk op de top! Zoals de lunch bij restaurant Al Castello, met Michelinster, in de middeleeuwse burcht van Grinzane-Cavour.

Hoogtepunten

  • het waanzinnig mooie landschap, Unesco werelderfgoed. In de herfst kleuren de golvende wijngaarden goud, oranje, geel, rood.
  • de avontuurlijke truffelzoektocht in de bossen met Silvio en zijn truffelhondje Tea.
  • fantastische wijnen en wijnproeverijen op zeer uiteenlopende wijnbedrijven. 
  • viermaal een baroloproeverij, eenmaal een Roero proeverij. 
  • aan tafel proeven we vele andere wijnen, beroemd (barbaresco) en bijzondere (favorita, arneis, pelaverga, grignolino).

Bereikbaarheid

Bij deze reis is het fijn als je met eigen auto kunt komen. Daarnaast breng ik graag deelnemers die willen carpoolen met elkaar in contact. Als je besluit om met vliegtuig of trein te komen, denk ik met je mee over hoe je makkelijk op de startlocatie komt en of je opgehaald kunt worden. 

wijnreis barolo

Wat zeggen deelnemers?

“Een topreis, de beste wijnreis tot nu toe, terwijl de andere reizen ook zeer goed waren. En de wijnen smaakten mij ook beter dan bij eerdere reizen waar ik soms moeite had met een stroeve rode bij een proeverij. Maar daar kan een reis niks aan doen.
Het restaurant in Calstellinaldo was wel het meest grappige restaurant waar ik ooit heb gegeten. Hel leek wel een film! Mijn complimenten Els.”

Rieky van Walraven

Wijnkasteel italie