Proeverij Portugese Wijnen

Portugese Wijnen: pareltjes

De Portugese wijnen zijn in de afgelopen 10 à 15 jaar enorm in kwaliteit toegenomen. Zowel de witte als de rode zijn ofwel gewoon goed, ofwel voortreffelijk. Je kunt hier nog echte pareltjes vinden.

Bart de Vetten is wijnboer in de Alentejo, ten oosten van Lissabon. Tijdens mijn Portugal wijnreis gaan we bij Bart langs op zijn paradijselijke mini-wijngaard. Om je een voorproefje te geven van deze ontzettend leuke en zeer bijzondere Portugal wijnreis, willen wij je graag laten kennismaken met enkele Portugese wijnen, hier in Nederland, in een informele sfeer.

Wijnproeverij Portugal
Wijnproeverij Gouda

Proef Portugal in Hillegom

Daarvoor nodigen we je uit in Bart zijn nieuwe proefruimte in Hillegom. 
Je gaat de drie wijnen van Bart proeven: de Poço Calvo, de Quinta en de Empenho. Bart heeft een zeer deskundige wijnmaker, Luís Louro. Van de druiven touriga nacional, alicante bouschet, syrah en cabernet-sauvignon maakt Luís deze drie rode wijnen die nu al van een verbluffende kwaliteit (en prijs-kwaliteit!) zijn. Dat is best knap, want de wijnstokken zijn nog jong. Bart heeft ze in 2009 aangeplant. 

Bart zal deze avond vanalles vertellen over zijn wijnen, zijn leven als wijnboer in Portugal en je alle informatie geven over de wijnreis Portugal. 
Op de meeste avonden ben ik zelf ook aanwezig om je te vertellen over die heerlijke wijnreis daar, die ik nu vijf maal heb gedaan.
De wijnen gaan vergezeld van enkele kleine hapjes.