Wijnexcursie stadswijngaard Amsterdam

Amsterdams rotspad

Excursie van Halfweg naar een stadswijngaard-met-een-missie bij station Sloterdijk, Wijn van Bret. Vanaf Brasserie Tommy’s bij station Halfweg maken we een onverwacht prachtige wandeling van 10 km. Via grasdijken, gemaal Halfweg, onder de A5 door, met een trekpontje over een vaart, weer graspaden, langs volkstuintjes: we nemen zelfs een ‘rotspad’ over een heuvel. We verkennen natuurpark de Bretten, met wilde begroeiing. Een beetje avontuurlijk mag je wel zijn, je passeert smalle bruggetjes en omgevallen bomen. En dat allemaal vlakbij Amsterdam!

stadswijngaard Amsterdam

Meer dan wijn alleen

We arriveren bij de van rode containers gebouwde Tuin van Bret, waarbinnen stadswijngaard Wijn van Bret gelegen is. Hier staat een heerlijke biologische lunch van streekproducten voor ons klaar.
Wijn van Bret is een circulair en ambachtelijk mini-bedrijventerrein. Doel van de ondernemers: samen een inspirerende plek creëren met minimale impact op het milieu en een maximale impuls aan de omgeving: hergebruik van producten en grondstoffen; van verbruik naar gebruik; duurzaam en circulair. Tijdens ons bezoek aan de wijngaard horen we van de ideeën over vergroening en circulariteit achter de Tuin van Bret en de stadswijngaard. Aangeplante druiven: de witte johanniter en souvignier gris en de rode cabernet cortis.
Je gaat een ervaring rijker naar huis!

ga je mee? 

STADSWIJNGAARD AMSTERDAM