Wijnexcursie De Colonjes

Operatie Market Garden

Op de plek waar in 1944 honderden Canadese parachutisten landden (operatie Market Garden), is nu een romantisch landschap van wijngaarden te zien . . .
De Colonjes viert in 2021 zijn 20-jarig bestaan. Vanaf het begin is er biologisch gewerkt met nieuwe rassen. Het wijngaardareaal beslaat 13 hectare verdeeld over drie percelen, waarmee de Colonjes een van de grootste wijnbedrijven van Nederland is. Het wordt geleid door de jonge oenoloog Adam Dijkstra. Zijn wijnen proeven we aan het eind van de dag, na de rondleiding. Je kunt hierin minerale smaken ontdekken, wat komt door  de lössbodem.

Sociale onderneming

De hele omgeving is ingesteld op wijnwandelen en -fietsen. Met de andere wijnboeren in de omgeving zijn er verschillende wijnwandel- en fietsroutes aangelegd van wijngaard naar wijngaard. Wij maken een wandeling van 3.50 uur (13 km) naar het kleine wijngoed de Plack, tevens scharrelkippenboer, waar we genieten van een lunch begeleid door 2 wijnen van de Plack en becommentarieerd door eigenaar John Grutters. Hierna vervolgen we de wandeling om te besluiten met de rondleiding en wijnproeverij door Adam.
Behalve een toonaangevend wijnbedrijf is de Colonjes ook een sociale onderneming die werk biedt aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

ga je mee? 

DE COLONJES