Wijnexcursie Brabantse Wal

Wijn, wandelen en asperges

Iedereen is welkom op deze excursie, maar speciaal alle vaders! Een leuk en actief vaderdagcadeau, dat je je jaren later nog herinnert. Ik zorg voor een mooie cadeaubon.


Vanuit een restaurant vlakbij Ossendrecht (koffie / thee) maken we een wandeling van bijna 2.30 uur door het bijzondere landschap van de Kalmthoutse Heide, met zijn zandverstuivingen, bossen en heidevelden, naar Domaine de Brabantse Wal aan de rand van Ossendrecht. Deze mooie wandeling is plaatselijk ietsje geaccidenteerd en soms loop je door mul zand: een béétje conditie is wel nodig. In de wijngaard genieten we van een driegangen aspergelunch met proeverij van de bekroonde wijnen, terwijl wijnboer Paul Bosse ons vertelt over zijn wijn-avonturen. 
De Brabantse Wal is een hoge rand in het landschap, een ‘aardkundig waardevol gebied’ vanwege zijn schoonheid en vergezichten. Van deze zandgrond komen uitstekende asperges met BOB kwalificatie.

Wijngaard bezoeken Nederland Vinaventura

Klein wonder en groot geluk!

Het kleine (1 hectare) Domaine de Brabantse Wal is in 2012 opgezet door Paul, eigenlijk consultant in de IT, maar sinds dat jaar enthousiast deeltijdwijnboer. Drie witte druivenrassen plantte hij achter zijn woonhuis: johanniter, souvignier gris en solaris. Daarvan wordt een serie zeer goede wijn gemaakt, bijzonder, gezien de jonge leeftijd van de planten. Een Klein Wonder en een Groot Geluk! Dit zijn tevens de namen van twee van de wijnen. Bij de “Wijnkeuring van de Lage Landen” winnen zijn wijnen steevast zilver en goud. Wat een compliment voor Paul.

Lees meer over Domaine de Brabantse Wal op http://onze-wijngaard.nl/ 

ga je mee? 

BRABANTSE WIJNEN