Wijnexcursie 't Heekenbroek

Wijn in de Achterhoek

Vlakbij Doesburg vind je wijngoed ‘t Heekenbroek. In 2005 besloten Job en Neeltje om wijnboeren te worden. Zij kozen voor meeldauwresitente druiven: witte solaris, johanniter en souvignier gris en rode pinotin, cabernet cortis en cabernet noir. Ze maken zij een mooie serie wijnen, waaronder twee mousserende. De wijnen worden gevinifieerd door Stan Beurskens, Nederlands bekendste wijnmaker. De familie Huisman werkt zoveel mogelijk biologisch. Op de boerderij hebben zij een winkeltje ingericht met hun wijnen en enkele streekproducten. Maar het mooiste is wel hun tuin met terras, omgeven door wijngaarden.

 

Wijngaard bezoeken Nederland Drempt

Bubbels in de tuin

Na ontvangst bij wijngoed ‘t Heekenbroek met koffie lopen we over grasdijken en landweggetjes naar de IJssel. Deze mooie wandeling is totaal 12 km. In hanzestad Doesburg gaan we uitstekend lunchen (met bio-wijnen) bij de Waag, de oudste herberg van Nederland gevestigd in een monumentaal pand uit 1478. Een korte rit met een huifkar brengt ons naar Drempt, waar de wandeling verder gaat door het bos. Terug op het wijngoed ontvangen Job en Neeltje Huisman ons met de feestelijke Johanniter Brut. Job leidt ons rond en schenkt vijf wijnen op het terras.

Tip 1: overnachten bij de B&B van ‘t Heekenbroek.

Tip 2: de Achterhoek heeft zes wijnfietsroutes!

Lees meer over Wijngaard ‘t Heekenbroek op www.heekenbroek.nl

Ervaringen van deelnemers

De wijnexcursie naar ’t Heekenbroek in Drempt onder leiding van Els Groot was een mooie dag met veel informatie over de wijnen uit de streek van Doesburg. Tijdens de wandeling heb ik genoten van de omgeving en heb ik leuke gesprekken gehad met de deelnemers. Ik ga zeker meer zoeken naar Nederlandse wijnen in de winkel! De ontvangst bij Saskia (B&B waar we geluncht hebben) was hartelijk en dat geldt ook voor ’t Heekenbroek. De wijnen die we geproefd hebben waren goed en de informatie daarbij was interessant.

Dank je wel Els voor deze mooie en waardevolle dag!

Marion

Het was voor ons een erg leuke dag. Mooi, prettig en zeer afwisselend.

Ook zijn we blij dat we er een langer arrangement van gemaakt hadden.

We hebben een fantastische tijd gehad.

Wat is het mooi wandelen en fietsen langs de IJssel.

We hebben het ook nog uitgebreid naar de Veluwezoom.

Hartelijk dank voor alles en tot ziens,

Rini Heijnen en Thea Homan

ga je mee? 

BOS, STADSWANDELING EN WIJNPROEVEN