Wijnexcursie De Kleine Schorre

Zeeuwse Zilte Zaligheden op Schouwen-Duivenland

Aan de rand van Dreischor, “het mooiste ringdorp van Zeeland”, ligt sinds 2001 wijnbedrijf de Kleine Schorre. Eigenaar Johan van de Velde is de wijngaardenier en de wijnmaker. Hij zal ons daarover vertellen tijdens een rondleiding door wijngaarden en kelder.

Wij gaan genieten van een heerlijke Zeeuwse vijfgangenlunch met bijpassende wijnen in Het Proeflokaal, gevestigd in de authentieke, zwart geteerde schuur uit 1735. Hier zwaaien Guus en Sitare de Jong de scepter.

De Kleine Schorre heeft bij de aanplant van de druivenrassen speciaal gelet op de combinatie met de Zeeuwse Zilte Zaligheden: Oosterscheldekreeft, oesters, mosselen, platvis, lamsoor en zeekraal. Pinot gris, pinot blanc, rivaner en auxerrois geven hiervoor het beste resultaat. En de prijswinnende Brut de Zélande is ideaal als aperitief of afsluiter!

Guus schenkt de Brut de Zélande

Met een glas op het terras en wandelen langs het water

Voor we gaan genieten van alle lekkers, maken we een onverwacht mooie, 9 km lange wandeling door een bos- en waterrijk natuurgebied, het Dijkwater. Het eerste deel voert door de wijngaarden. We dwalen langs bosranden, over dijkjes en langs  kreeklopen van voor de watersnoodramp. Na de ramp werd de goede grond ingepolderd. De “slechte” grond werd natuur: bos, riet, open brak water, een eilandje, oude dijken en bloemrijke graslanden.

Lees meer op www.dekleineschorre.nl

Meer zien? Kijk deze video van Chefs Friends over de Kleine Schorre.

Ervaring van een deelnemer

Ik vond het een heerlijke dag! Alles uitstekend georganiseerd door jou, een fantastische wandeling (zo mooi daar!), heerlijke lunch met deskundige toelichting op de wijnen en gerechten, leuke mede-genieters. Fijn dat je voor mij vervoer had geregeld, iemand die mij zo comfortabel gehaald en teruggebracht heeft!

Dank voor alles!

Annemarie, Gouda