Vijfdaagse wandelreis in de Elzas

Je basis van deze vijfdaagse wijnwandelreis is het dorpje Rodern, 6.5 km van het schilderachtige wijnstadje Ribeauvillé, 21 km van Colmar en 60 km van Strasbourg.
Pêche de Vigne ligt aan de voet van de Vogezen op wandelafstand van het beroemde slot Haut Koenigsbourg.

Het domaine is van alle gemakken voorzien:

• Verwarmd zwembad met ligstoelen op een overdekt terras
• Binnenplaats met diverse zithoekjes
• Gemeenschappelijke ruimte met open haard
• Zaal met biljart, diverse spelen, tv en piano
• Sauna, hammam, jacuzzi, mogelijkheid tot massage.
• Table d’hôte (tevoren reserveren)
• Privé parking

ga je mee? 

WANDELEND GENIETEN VAN SCHILDERACHTIGE DORPJES

De Elzas in de Vogezen

De Elzas wordt beschermd door de Vogezen. Wist je dat de stad Colmar, nà Perpignan, de stad in Frankrijk is met de minste neerslag? Je kunt in de Elzas niet alleen van de zon genieten, maar ook van de afwisseling in het landschap: dichte bossen, groene valleien, wijngaarden, kastelen en kasteelruïnes, maar vooral van vele schilderachtige vestingdorpjes.

Eeuwenlang werd dit gebied door oorlogen heen en weer geslingerd van de Duitse naar de Franse cultuur en omgekeerd om uiteindelijk als een provincie van Frankrijk te eindigen. Dit proef je door de kwaliteit van de wijnen en de culinaire gewoontes heen. Hier wandelen en wijnproeven is genieten van de beboste glooiende heuvels, de lappendeken van wijngaarden en de traditie van de gezellige winstubs, Frans voor weinstubes.

De Elzaswijnen

De Elzas kent een bewogen geschiedenis; zo ook zijn wijnbouw. Na WO1 is men beleid gaan voeren, puur gericht op kwaliteit. In 1962 werden de wijnen officieel erkend als A.O.C. wijnen, de Franse klassewijnen. In 1975 werd een aantal percelen met een uitzonderlijk gunstige ligging nog hoger ingedeeld: als Grand Cru. De Elzas heeft vanwege zijn geschiedenis niet, zoals andere Franse wijnstreken, de kans gekregen zich als wijngebied duidelijk te positioneren. Kwaliteit is echter wel degelijk aanwezig. De 180 km lange wijnroute bestaat al sinds 1953 en doorkruist menig beroemd dorp in de Elzas. Bezoek aan wijnboeren in Orschwiller en Ribeauvillé wordt voor je besproken.

Lokale gastronomie en stevige wandelcultuur

Behalve met heerlijke rieslings en gewurztraminers, maak je ook kennis met de traditionele gastronomie zoals de Flammenkuchen, zuurkool met talrijke worstsoorten, de beroemde munsterkaas en zoete lekkernijen.
De Elzas kent een echte wandelcultuur en die hebben ze van de Duitsers. De wandelingen doorkruisen het glooiende landschap, lopen langs ruïnes van kastelen en via wijndorpjes. Je krijgt informatie over drie pittige wandelingen (die je desgewenst kunt inkorten): 5,5 uur, 4,5 uur en 5.15 uur. En ja, het zijn de Vogezen en je moet rekenen op klimmen en dalen!

wijnreis elzas