Corona

Wanneer gaat een groepsreis door?

Een groeps-wijnreis van Vinaventura gaat alleen door als het land van bestemming als reisadvies code groen of geel heeft. Mocht een land of gebied op het laatste moment nog veranderen van code geel naar oranje, dan wordt de reis geannuleerd. Ik vertrouw er dan op dat je je reis om wilt boeken. Je kunt ook op mij vertrouwen. Het fijnste is natuurlijk als de reizen door kunnen gaan. Maar als dat niet kan, dan ga ik in overleg met jullie de reis verplaatsen, ofwel naar 2023 verzetten. Je (aan-) betaalde bedrag wordt dan doorgeschoven. Mocht het echt helemaal niet lukken, dan stort ik je betaling en aanbetaling volledig terug, behalve €30 boekingskosten. 

Gevaccineerd op reis

Bij de groepsreizen van Vinaventura zijn er vele momenten samen, zoals tijdens wijnproeverijen en etentjes in restaurants. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en ik wil de deelnemers zo veel mogelijk behoeden voor besmetting met covid19. Daarom kunnen alleen volledig gevaccineerden zich aanmelden voor de meerdaagse groepsreizen. De boosterprik is onderdeel van een volledige vaccinatie. 

In Italië kom je zonder QR-code geen restaurant of hotel meer binnen; in de andere landen zou dit ook ingevoerd kunnen worden want de regels veranderen steeds. Ook om deze reden kies ik ervoor om alleen met gevaccineerden op reis te gaan. Voor excursies gelden andere regels, zie hieronder.

Coronaprotocol Vinaventura excursies

 • Kom niet wanneer je verkouden of benauwd bent of wanneer je koorts hebt.
 • Houd altijd 1.50 m afstand, dus ook tijdens wandelingen en rondleidingen.
 • Was je handen zo vaak mogelijk.
 • Volg de aanwijzingen van de reisleiding, bij de horeca en bij de wijnboer.
 • Bij aanvang van excursies reik ik je een formulier uit met onderstaande vragen:
 1. Heb je de afgelopen 24 uur een of meer van de volgende klachten gehad: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts?
  ja / nee
 2. Heb je een huisgenoot met een van bovenstaande klachten?
  ja / nee
 3. Heb je het coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 14 dagen vastgesteld met een laboratoriumtest?
  ja / nee
 4. Heb je een huisgenoot met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot?
  ja / nee
 5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
  ja / nee

Vinaventura kan je niet meenemen op excursie wanneer je op een van deze vragen JA hebt geantwoord. Je aanmelding kan doorgeschoven worden naar een volgende excursie, op voorwaarde dat je dan elke vraag met NEE kunt beantwoorden.