5-daagse individuele wijnreis Pfalz

5-daagse wijnreis vanuit een heerlijk, hooggelegen landgoed tussen de wijngaarden en bossen.
Je rijdt het met de auto in 4.30 uur aan vanuit Utrecht. Ook per trein is het maar 5 uur.
Het wijngebied Pfalz ligt tussen de Rijn en het Haardtgebergte; tussen Rheingau en de Elzas. In dit langgerekte gebied rijgen de wijndorpen – met schilderachtige vakwerkhuizen – zich aaneen tot een 85 km lang snoer: de Deutsche Weinstrasse.

ga je mee? 

BOSSEN, WIJNHEUVELS, BURCHTEN EN KASTELEN

Overnachten in historisch landgoed

Het hotel is gevestigd in een historisch landgoed van gele kalksteen en biedt een weids uitzicht over Rijndal, wijngaarden en wijndorpen. De kamers zijn mooi en riant. De statige hoeve, in U-vorm gebouwd, is heerlijk rustig gelegen tussen de wijngaarden en heeft een grote tuin met een vijver. Door de wijngaard loop je zo naar de oude burcht waarin het restaurant is gevestigd.

overnachten Pfalz wijnreis
wijnwandelen Pfalz Duitsland

Pfalz is een echt wandelgebied

Vele wandelingen die door wijngaarden en bossen voeren, vertrekken vanaf ons overnachtingsadres. Pittoreske dorpen met vakwerkhuizen zijn op loopafstand. De Pfalz is een echt wandelgebied en de wandelingen zijn goed gemarkeerd.

Bezoek aan verschillende wijnboeren

In de Pfalz wordt zo’n 60% wit en 40% rood gemaakt. De wijnboeren verbouwen onder andere de witte rassen riesling, weissburgunder, grauburgunder, gewürztraminer, chardonnay en sauvignon en de rode dornfelder, portugieser, spätburgunder, cabernet-sauvignon en merlot. Het gebied staat ook bekend om zijn goede sekt. Het is een feestje om hier wijnen in te slaan want de meeste zijn zeer redelijk geprijsd.
Een wijnproeverij bij Hofgut Battenberg is in het programma inbegrepen. Voor andere wijnboeren ontvang je tips.