Stadswijngaard Amsteltuin in Amstelveen

Het adres, Langs de Akker 5, doet al vermoeden dat de Amsteltuin niet middenin de stad ligt. Dat klopt, hij ligt op een schilderachtige plek vlakbij de Amstel, aan de rand van Amstelveen.

stadswijngaard Amstelveen

Terrasjesdagen

Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra hebben er als hoofdtaak om te voorzien in dagbesteding voor mensen met een geestelijke beperking. Daarnaast biedt de Amsteltuin de gelegenheid voor evenementen. Daar is het een ideale locatie voor, zo mooi ‘buiten’ gelegen. Gezelligheid en sfeer staan hier voorop. Annelies en Douwe organiseren zogenaamde terrasjesdagen, diners met een kok en je kunt er je (trouw-) feest houden. Op de terrasjesdagen kun je er terecht voor de lekkerste aperitieven. Koop de high-winemand en strijk neer op één van de zitjes om van de inhoud te genieten: een fles wijn naar keuze, olijven, crostini, kruidenboter, tomaatjes, kaas, een worstje enzovoort. (NB vrijdag, zaterdag en zondag, tevoren reserveren).

Wijnstokken

Het is ook mogelijk om één van de ruimtes te huren voor een (zakelijk) evenement. Er zijn vier ruimtes van verschillende grootte.
De wijngaard werd in 2006 aangeplant door Jan Schake en meet één hectare. In 2019 namen Annelies en Douwe de grond van Jan over. Douwe maakt de wijn, waarbij hij zich laat adviseren door Nederlands bekendste wijnmaker en wijnadviseur Stan Beurskens.
Op het terrein staan 3.500 wijnstokken. Voor het onderhoud krijgen Annelies en Douwe de hulp van een groep vrijwilligers en enkele deelnemers aan de dagbesteding.
De gekozen druivenrassen zijn solaris, johanniter, souvignier gris, pinotin en cabernet cortis.


https://amsteltuin.nl

stadswijngaard Amsteltuin