Nieuwe Ontdekkingen En: Wegens Succes Herhaald

Ontdekkingen, Ganzenbord en ‘wegens succes herhaald‘            

Mijn werk leek de afgelopen maanden op ganzenborden. Steeds maar terug naar af, maar ik mocht ook weer opnieuw beginnen. En in de put zitten is niets voor mij!
Dit jaar heb ik weinig reizen die zeker zijn. Ze zijn of worden naar 2021 verplaatst;  2 staan er nog voor dit najaar op het programma: Sardinië (weer 4 plaatsen vrij) en de culinaire Provencereis met Onno Kleyn (nog één kamer vrij). De kans dat ze afgelast moeten worden is erg klein, maar tot op het laatste moment zal het spannend zijn.

Lang leve de wijnexcursies
Waar ik jullie wèl een plezier mee kan doen, zijn de heerlijke excursies in eigen land. Ik neem jullie graag mee lekker een hele dag uit. Inmiddels hebben er al 4 plaatsgevonden, met stralend zonnig weer: Domaine de Brabantse Wal, Hoeve Nekum, de Kleine Schorre en Betuws Wijndomein. Er staan er nog 6 op het programma en overal is nog plaats. 

Landschap

Nieuw wijngoed ontdekt
Een kleine biologisch wijngaard vol bloemen, een boerderij, een oude houten schuur, een grote binnenplaats waar reusachtige houten balken klaarliggen. Een gepassioneerde jonge eigenaar, Ron Langeveld, altijd bezig met innovatie en experimenten op het gebied van wijn maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Gemoedelijk, bohémien en groen. Dat is Wijngoed Dassemus, gelegen in het gelijknamige gehucht bij Chaam, 10 kilometer van Breda.

Chaampagne
Ron maakt Chaampagne, een Brut. En verscheidene zeer pure witte en rode wijnen en een rosé. In de winter stookt hij eau de vie. Graag wil ik je hier mee naartoe nemen! Op 30 augustus heb ik er een excursie georganiseerd. Wandeling door de bossen vanuit de wijngaard over uitsluitend onverharde paden, koffie in een uitspanning onderweg, lunch in gastronomisch restaurant het Jagthuijs in Ulvenhout. In 10 minuten per bus terug. Tot slot proef je de bijzondere natuurwijnen van Dassemus. Meer info

Rijen wijn

Wegens succes herhaald
De Kleine Schorre is een bekend en toonaangevend wijngoed op Schouwen-Duivenland. Dit jaar had ik het voor het eerst op mijn programma, de groep zat helemaal vol en de dag was een succes. De wandeling door het Dijkwater is prachtig, met bos, grasdijkjes, het mooie Dijkwater zelf met zijn watervogels. Het restaurant van de Kleine Schorre serveert grote schotels met Zeeuwse Zilte Zaligheden. En de wijnen van Johan van der Velde zijn van zeer hoog niveau. Mijn topper was de auxerrois. Op 27 september is de herkansing!

Bosjes Tapas

 

 

 

 

 

 


Nieuwtje: de Elzasreis!
Perfect passend in mijn voornemen om wijnreizen dichter bij huis te ontwikkelen en ook een concrete vraag van een aantal van jullie: een wijnreis in de Elzas. Om te beginnen bied ik dit nieuwe arrangement aan als individuele reis. In de toekomst komt er tevens een Elzas groepsreis. Mijn Franse collega Monica van der Stap heeft een authentiek, luxe adresje gevonden, een Domaine de Charme. Neem gauw een kijkje op de website!