De zevende hemel? Die is hier!

Wijnreis in de prachtige omgeving van Colares, naast Sintra
5 en dan de oceaan

Wijnwandeling in Colares, Portugal
Ik ben zó enthousiast over de Portugal wijnreis! Hij is zo prachtig!  Dat mag je niet missen. Ik ben hier om een nieuw hotel uit te testen. Het bevalt zeer goed; ik heb het gereserveerd voor de septembergroep. Nu het programma nog iets aanpassen. Vandaag in de frisse lentezon het Percurso das vinhas de Colares gelopen, een echte wijnwandeling. Top ervaring! 

P1130431
P1130318


Net als de Portugezen begin je met een uitstekende koffie (€ 0.80) op een terrasje in de zon. Daarna afwisselende bospaden, vers-groene blaadjes aan de bomen, heel veel bloemen, een wit dorp, en dan het hoogtepunt: de zeer schilderachtige en bizarre wijngaardjes middenin het zand. Of komt het hoogtepunt daarna, als je ineens, hoog vanaf de kliffen, de woest schuimende, blauwe oceaan in zijn volle glorie gewaar wordt?

6 restaurant Piscinas bijna in zee
7 vis eten

Dit is genieten met alle zintuigen: zien, horen, ruiken, voelen…  Je doorkruist het pittoreske kleine Azenhas do Mar, een steil tegen de rotsen geplakt dorp van lieve wit-blauwe huisjes. Of het nog niet genoeg is: daar is ook een waanzinnig mooi gelegen restaurant, genaamd Piscinas. Nou moet ik denk ik ophouden, want jullie geloven me niet meer. Nog even dit dan: héél erg lekker vis eten daar, met uitstekende witte wijn en een panoramisch uitzicht. 

Bekijk de reis op
https://www.vinaventura.nl/wijnreis/portugal/


         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *